PODATKI O PODJETJU

BIORESONA FRANCHISING
ANTONINA ROME S.P.
TRG POHORSKEGA BATALJONA 1A
1412 KISOVEC

Tel: +386 41 608 487

E-mail: trgovina(ad)bioresona.si

Davčna številka: 74723642
Matična številka: 8613583
Dejavnost N77.400 - Dajanje pravic uporabe intelektualne lastnine v zakup, razen avtorsko zaščitenih del


1. SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Pogoji poslovanja spletne trgovine trgovina.bioresona.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), priporočili gospodarske zbornice Slovenije, splošnih kodeksov elektronskega poslovanja in z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT).

Pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa v spletni trgovini, ki jo upravlja pravna oseba Antonina Rome s.p., Trg Pohorskega bataljona 1A, 1412 Kisovec, v nadaljevanju 'ponudnik'.

Potrošnik je fizična ali pravna oseba, upoštevajoč podatke, posredovane ob oddaji naročila, v nadaljevanju 'kupec'.

Fizična oseba je tisti potrošnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. Za potrošnike, ki so fizične osebe po tem odstavku, veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.

Ko naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, zanjo veljajo določila Zakona o varstvu potrošnikov le v primerih, ko je to posebej navedeno v samem zakonu.

Z uporabo spletne trgovine, kupec sprejema in se soglaša s pogoji poslovanja ponudnika, ter potrjuje, da je z njimi seznanjen.

Z oddajo naročila se kupec strinja z vsemi pogoji nakupa in se zavezuje k plačilu oddanega naročila.

2. DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

3. PONUDBA IZDELKOV

Zaradi narave poslovanja preko spleta se ponudba spletne trgovine pogosto in hitro spreminja.

Ponudnik si pridržuje pravico do odstopa od pogodbe, v kolikor ne more zagotoviti dobave izdelka. Kupec pa ne more zahtevati njegovo dobavo.

4. CENE IN POPUSTI

Vse navedene cene na spletni strani so končne cene, cene so v evrih in vključujejo ustrezno stopnjo davka na dodano vrednost (DDV).

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene za izbrano blago veljajo do datuma veljavnosti ponudbe, ki je naveden na naročilu/ponudbi.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in ostali pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo.

Popust na izdelek velja izključno za blago na zalogi. V primeru, da je blago razprodano popust ni mogoče uveljavljati.

5. DARILNI BON

Darilni bon je izkazni papir, ki ga ponudnik proti plačilu izda v elektronski obliki (kupec prejme e-mail s kodo darilnega bona). Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), ponudnik pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup prek svoje spletne trgovine.

Darilni bon je moč kupiti v spletni trgovini ponudnika. Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih artiklov. Veljavnost darilnega bona je 6 mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno.

Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Darilni bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti višja od vrednosti darilnega bona.

Če je naročilo ali del naročila preklican in zato darilni boni niso unovčeni, ponudnik nadomesti uporabljene z novimi darilnimi boni.

UPORABA:
Ob nakupu je v košarici na voljo vnosno polje za darilni bon. Geslo darilnega bona vnesete v polje in kliknite na gumb "Uveljavi".

6. KUPON - KODA ZA POPUST

Kupon oz. koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine in je časovno omejena. Aktivno kodo za popust najdete v oglasnih sporočilih, v naših email novicah in drugih medijih.

V primeru, da kupec izkoristi kodo za popust, a naročilo s koriščeno kodo kasneje sam prekliče po lastni volji, do nove ugodnosti z naslova te kode ni več upravičen.

Koda za popust je praviloma enkratna koda, kar pomeni, da jo lahko uporabite le enkrat.

Kombinacija različnih oblik ugodnosti (koda za popust, promocijska koda in bonus) znotraj istega naročila ni mogoča, prav tako jih ni mogoče menjati za gotovino.

UPORABA:
Ob nakupu je v košarici na voljo vnosno polje za kupon. Geslo kupona vnesete v polje in kliknite na gumb "Uveljavi".

7. PLAČILNI POGOJI

Za nakupe v naši spletni trgovini nudimo naslednje plačilne pogoje:

Pri izbiri plačila na transakcijski račun bo postopek odpreme stekel po prejemu plačila.

8. IZDAJA RAČUNA

Ob dostavi naročenih izdelkov kupec prejme tudi račun. Na računu sta razčlenjena cena in  stroški povezani z nakupom. 

Obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe je navedeno med pogoji uporabe, v priloženem obrazcu za reklamacijo - klikni tu za prenos (PDF format). in spletnem formularju za prijavo reklamacije. 

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov za izdajo računa pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne upošteva.

 

Vklopi-razum-zahtevaj-racun

9. OBVEŠČANJE OB NAKUPU

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto, navedena je tudi vsebina naročila.

Elektronska obvestila bodo poslana kupcu ob spremembi statusa naročila in za potrebe izpolnitve pogodbene obveznosti. Kupcu so v spletni trgovini vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko

10. PRAVICA DO ODSTOPA POTROŠNIKA OD POGODBE

Skladno z določili Zakona o varstvu potrošnikov ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov ponudnika: trgovina(ad)bioresona.si

Obrazec za odstop od pogodbe, klikni tu za prenos (PDF format).

Pri odstopu od pogodbe potrošnik prejete izdelke vrne po pošti na naslov: NN International d.o.o., Kašeljska cesta 42a, 1000 Ljubljana-

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 14 dni po oddanem sporočilu o odstopu od pogodbe. Šteje se, da kupec pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen, če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Potrošnik blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje blaga, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo blaga, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Za kozmetične izdelke, prehranska dopolnila in živilske izdelke zaradi narave izdelkov, higienskih in zdravstvenih razlogov ne morete uveljavljati pravice do odstopa od pogodbe.

Poškodbe originalne embalaže izdelka, poškodovane ali odstranjene nalepke, razvezana pentlja, poškodovan originalni ovojni papir in druge poškodbe se štejejo za uporabo izdelka. Potrošnik vrne izdelek zapakiran v transportni kartonski embalaži namenjeni za transport preko pošte, sam izdelek pa je potrebno ustrezno zavarovati pred poškodbami. Vsaka drugačna oblika pakiranja se šteje za uporabo izdelka, kar pomeni, da potrošnik izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračilo plačila bo načeloma izvedeno na enak način kot je bilo izvedeno pri nakupu, vendar zaradi zagotavljanja preglednosti in pravočasnosti vračila uveljavljamo vračilo z nakazilom na transakcijski račun kupca.

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo, prav tako ne sprejemamo vidno poškodovane transportne embalaže.

11. STVARNA NAPAKA

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

Kdaj je napaka stvarna?

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom obvestiti prodajalca v zakonsko določenem roku in omogočiti pregled izdelka.

Obrazec za uveljavitev stvarne napake, klikni tu za prenos (PDF format), lahko pa uporabite spletni formular.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na izdelku natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

12. GARANCIJA

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

13. REKLAMACIJA

Kupec lahko blago reklamira v zakonsko določenem roku, iz naslova stvarne napake in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije:

V primeru, da kupec ob prevzemu pošiljke opazi, da je paket fizično poškodovan ali kaže znake odprtja, sproži postopek reklamacije pismonoši Pošte Slovenije. Vse kasnejše reklamacije poškodbe blaga, Pošta Slovenije upošteva le izjemoma, in jih tudi ponudnik ne more rešiti. Ob prisotnosti pismonoše izpolnite reklamacijski zapisnik.

Obrazec za uveljavitev reklamacije, klikni tu za prenos (PDF format), lahko pa uporabite spletni formular.

14. DOSTAVA IN PREVZEM

Naročeno blago s strani kupca ponudnik pripravi in odpremi predvidoma v treh (3) delovnih dneh po prejemu naročila.

Pri dobavi izdelkov, ki jih ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču, je vezan na dobavo s strani svojega dobavitelja in na čas, v katerem dobavitelj dostavi izdelke. V tem primeru bo kupec obveščen o predvidenem času dobave blaga.

Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, bo izdelek odstranjen iz naročila in ponudnik bo vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva. Če ni možen drugačen dogovor se nedobavljivi izdelki stornirajo z naročila.

Če dobavljivosti naročenih artiklov ni mogoča najkasneje do izteka dveh tednov od dneva oddaje naročila, lahko ponudnik naročilo kupca zavrne iz razloga, ker artikel ni na razpolago.

Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave artiklov.

Pri izbiri plačila na transakcijski račun bo postopek odpreme stekel po prejemu plačila.

Dostavna služba:

Naročene izdelek dostavi podjetja Pošta Slovenije. Ob sobotah, nedeljah in praznikih se odprema blaga ne vrši.

V primeru, da kupec ob prevzemu pošiljke opazi, da je paket fizično poškodovan ali kaže znake odprtja, sproži postopek reklamacije pismonoši Pošte Slovenije. Vse kasnejše reklamacije poškodbe pošiljke Pošta Slovenije upošteva le izjemoma, in jih tudi ponudnik ne more rešiti. Ob prisotnosti pismonoše izpolnite reklamacijski zapisnik.

Naročeno blago je mogoče tudi osebno prevzeti v BIORESONA centrih, in sicer:

v Ljubljani na naslovu: BIORESONA CKM d.o.o, Podutiška 46, Ljubljana.

v Zasavju na naslovu: BIORESONA CKM d.o.o. PE Zasavje, Cesta 20.julija 2C, Zagorje ob Savi.

Stroški pošiljanja:

Stroške pošiljanja plača naročnik-prejemnik pošiljke.

Dostava pošiljke se zaračuna v višini 3,50 EUR z DDV, ne glede na težo, količino ali vrednost naročila. Dostava izven Slovenije se zaračuna posebej.

Pri izbiri plačila po povzetju in plačilu pismonoši, Pošta Slovenije za storitev zaračuna dodatno provizijo po svojem internem ceniku.

Ponovno pošiljanje vrnjene pošiljke se kupca bremeni za strošek 7,00 EUR z DDV (Pošta Slovenije zaračuna vrnitev pošiljke in ponovno pošiljanje).

Če kupca ob dostavi ni doma, pismonoša pusti obvestilo o prispelem paketu. Na poštni enoti bo paket na voljo za prevzem še 15 dni. V primeru, da kupec ne prejme obvestila oz. elektronskega sporočila v petih (5) dneh o tem obvesti ponudnika.

Kupec ima ves čas na voljo možnost spremljanja pošiljke preko servisa Pošte Slovenije za sledenje pošiljkam.

15. SPLOŠNA UREDBA O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV

V podjetju skrbimo za zasebnost naših strank, ki nam zaradi potrebe po medsebojni komunikaciji posredujejo svoje podatke. Z uporabo naše spletne trgovine in z osebnim ali telefonskim kontaktom se soglašate, da podjetje Antonina Rome s.p., Trg Pohorskega bataljona 1A, 1412 Kisovec pridobiva, hrani, obdeluje in uporablja spodnje podatke.

Katere osebne podatke zbiramo?

Podatki, ki jih zbiramo, so hkrati nujni za kasnejšo izpolnitev naročila oz. pogodbe na daljavo.

Ne zbiramo posebnih vrst osebnih podatkov ali osebnih podatkov, ki bi posegali v vašo zasebnost oz. spremljali vaše navade.

Če pri nas opravite nakup, hranimo vaše identifikacijske in kontaktne podatke ter podatke o vaših naročilih na podlagi našega zakonitega interesa (brez vašega soglasja).

Kakšne so pravne podlage za obdelovanje vaših osebnih podatkov?

V skladu z veljavno zakonodajo s področja varovanja osebnih podatkov lahko vaše osebne podatke obdelujemo:

Za katere namene zbiramo vaše osebne podatke?

Osebne podatke zbiramo le za določene in zakonite namene in jih ne bomo obdelovali na noben način, ki ni združljiv s temi nameni. Takšen namen je lahko odgovor na povpraševanje, izvajanje naročila, ki ste nam ga dali, izboljšanje uporabniške izkušnje v naši spletni trgovini,

izboljšanje naših izdelkov in storitev na splošno, ponudba storitev, trženjske akcije itd. Podatke zbiramo izključno za lastne potrebe in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

Obdelava na podlagi izpolnjevanja pravnih obveznosti

Izpolnjevati moramo določene obveznosti, ki jih predpisujejo zakoni. Če vaše osebne podatke obdelujemo iz tega razloga, vašega soglasja za tovrstno obdelavo podatkov ne potrebujemo.

Na podlagi vašega predhodnega soglasja oglaševalskim in družbenim omrežjem

Upraviteljem orodij za trženje, ki nam pomagajo pri optimizaciji spleta v iskalnikih:

;Koliko časa hranimo vaše osebne podatke?

Osebne podatke bomo obdelovali skladno z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov. Hranili jih bomo samo toliko časa, kolikor je to potrebno v skladu s pravno podlago in za namene, za katere jih obdelujemo. Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše osebne privolitve, hranimo do vašega preklica.

Po preteku obdobja hrambe bomo osebne podatke učinkovito in trajno izbrisali. Na vašo zahtevo, ki jo lahko posredujete na naslov info@bio24.si lahko vaše osebne podatke anomiziramo, tako da jih ni več mogoče povezati z vami.

Kdo obdeluje vaše osebne podatke in s kom jih delimo?

V večini primerov obdelujemo vaše podatke za lastne namene kot njihov upravljavec. Za potrebe izpolnitve pogodbe vaše podatke posredujemo našim partnerjem za zagotavljanje plačil, prevoza in drugih zadev.

Iz katerih virov pridobivamo osebne podatke?

Osebne podatke pridobivamo neposredno od vas preko naše spletne trgovine, socialnega omrežja Facebook ali pri komunikaciji z vami.

Postopki za zagotavljanje pravic posameznika

V povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov imate določene pravice. Te pravice vključujejo:

Vse zahteve lahko podate v naši spletni trgovini in sicer skozi vaš uporabniški račun, v meniju GDPR Orodja. oz, jih posredujete na naš elektronski naslov: trgovina(ad)bioresona.si

Vaš zahtevek bomo izpolnili v najkrajšem možnem času, vsekakor pa v roku enega meseca. V izjemnih primerih, predvsem ko gre za kompleksnejše zahtevke, imamo pravico ta rok podaljšati za dva dodatna meseca. 

Podjetje NN International d.o.o. se zavezuje, da bo zbrane osebne podatke obdeloval zgolj za zgoraj opredeljene namene. V primeru, če/ko bo nastala potreba po drugovrstni obdelavi ali po posredovanju podatkov tretjim osebam, vas bomo predhodno kontaktirali in zaprosili za vašo privolitev.

Kje hranimo vaše podatke

Vaše osebne podatke v spletni trgovini hranimo v skrbno varovanem strežniškem okolju v Sloveniji, skladno z zakonodajo.

Pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov

V vseh zadevah v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov vam je na voljo naš pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov.

Pooblaščenca lahko kontaktirate na elektronskem naslovu: trgovina(ad)bioresona.si

16. PIŠKOTKI

Ponudnik na svojih spletnih straneh uporablja spletne piškotke.

17. ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

18. UPORABA KOZMETIČNIH IZDELKOV

Če imate kakršnekoli težave s kožo, se pred nakupom kozmetičnih izdelkov posvetujte z zdravnikom.

Pri uporabi kozmetičnih izdelkov upoštevajte:

Kozmetičnih izdelkov zaradi narave izdelka, higienskih in zdravstvenih razlogov ne morete vrniti oziroma zamenjati.

19. VSEBINA ČLANKOV

Informacije v tekstovnih člankih in video vsebinah so samo za informativne namene in ne predstavljajo strokovno priporočilo ali zdravniški nasvet za kakršnokoli zdravljenje, izboljšanje ali odpravo zdravstvenih težav. Za tovrstne nasvete se posvetujte z zdravnikom.

20. PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti hiter in učinkovit sistem obravnavanja pritožb s strani kupca. Pritožba se odda preko e-poštnega naslova ali pisno na naslov ponudnika. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec/potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno oz. z izvensodno poravnavo, če pa to ne bi bilo možno, bo spore reševalo stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

21. IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Ponudnik obiskovalce spletne strani ter potencialne in že obstoječe stranke, ki imajo status potrošnika v smislu prvega odstavka 4. člena ZIsRPS, v skladu s tretjim odstavkom 32. člena ZIsRPS obvešča, da ne priznava nobenega izvajalca IRPS kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko začne v skladu s tem zakonom, kar pomeni, da se morebitni spori, v primeru, da jih stranki ne uspeta rešiti sporazumno, rešujejo pred pristojnim sodiščem.

V nadaljevanju ponudnik objavlja povezavo do platforme Evropske komisije za spletno reševanje potrošniških sporov (kliknite na povezavo platforma SRPS).