Kurkuma in kurkumin, 60 kapsul

Kurkuma in kurkumin, 60 kapsul
Povprečna vsebnost 1 kapsulePDV%
Kurkuma, korenina225 mg
Kurkuma, izvleček175 mg
- zagotavlja 95% kurkuminoidov166,25 mg
Rastlinska kapsula (HPMC)100 mg
Ingver, korenina50 mg
Ćrni poper, izvleček5 mg
- zagotavlja 95% piperina4,75 mg
PDV - priporočen dnevni vnos
HPMC - hidroksipropilmetil celuloza

Navodila za uporabo: 1 kapsulo na dan. Priporočeno z obrokom.

Način shranjevanja: izdelek shranjujte v hladnem in suhem prostoru.

Uporabno najmanj do datuma, odtisnjenega pri črtni kodi.

Vsebina: 60 kapsul (zadostuje za 60 dni oz. 2 meseca).

Opozorila: priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Kurkuma in kurkumin, 60 kapsul

G&G Vitamins visoko kakovostno prehransko dopolnilo Kurkuma in kurkumin predstavlja mešanico korena korkume in izvlečka kurkume, ki vsebuje 95% čisti kurkumin - najvišjo razpoložljivo stopnjo koncentracije. Mešanica je obogatena z ingverjem in črnim poprom za povečanje njene biološke uporabnosti.

Navadno zlato rumene korenine kurkume vsebujejo le okoli 3% kurkumina, zato je za povečanje kurkumina dodan še koncentriran izvleček kurkume. Kurkumin je ena od najpomembnejših sestavin kurkume in vsebuje vse njene koristne lastnosti.

Izvleček črnega popra - učinkovina piperin, ki jo raziskovalci raziskujejo zaradi njene sposobnosti, da vpliva na biološko uporabnost spojin, lahko poveča biološko uporabnost korkume tudi za 2000%.

V formulacijo je vključen tudi Ingver, ki je tesen sorodnik korkume in ima zelo podobne komplementarne (dopolnjevalne) učinke kot kurkuma.

Raziskovalci v raziskavah med drugim izkazujejo, da se absorpcija in zlasti koristnost kurkume poveča v sinergiji z omega-3 maščobnimi kislinami, kot tudi v sinergiji z resveratrolom. 

Koristi kurkume

  • pomaga nadzorovati vnetne odzive v telesu,
  • pomaga ohranjati zdravje jeter,
  • preprečuje kopičenje maščob v jetrih in olajša njihovo izločanje.

Brez pomožnih snovi

Kurkuma in kurkumin v obliki rastlinskih celuloznih kapsul. V nasprotju s tabletami, kapsule omogočajo polnitev brez uporabe dodatnih pomožnih snovi. Kapsule so posebej zasnovane za naravno razgradnjo, so lahko prebavljive in omogočajo boljšo absorpcijo hranil med prebavo.


Primeren za vegane in vegetarijance, certificirano za Košer standard.

Proizvajalec: G&G Food Supplies, Velika Britanija


  • G&G Vitamins
  • Kurkuma in kurkumin, 60 kapsul

  • Koda: GA114
  • Razpoložljivost: Izdelek je na zalogi
  • 17.90€
Predstavitev proizvajalca

G&G Vitamins – Profesionalna linija

Visoko kakovost prehranskih dopolnil pri podjetju G&G Vitamins dosegajo z znanstveno utemeljenimi formulacijami, kakovostnimi sestavinami in kapsuliranjem brez pomožnih snovi. Ker se uživanje dopolnil priporoča sočasno z obrokom, je s tem zagotovljena tudi njihova optimalna raven absorpcije.

Proizvodni proces je skladen z najvišjimi standardi, kot so GMP, HFMA, AIB International, Soil Association, Vegeterian Society in Košer. Pridobljeni certifikati so tudi jamstvo, da se uporabljajo izključno najkakovostnejše surovine, ki so proizvedene skladno s protokoli, ki jih narekujejo standardi.

G&G Vitamins deluje v Veliki Britaniji že več kot 50 let, so pionirji področja prehranskih dopolnil, imajo lasten razvojno-proizvodnji obrat, ki je skladen tudi s standardi farmacevtske industrije in je eden prvih, ki za svoje delovanje v celoti uporablja zeleno energijo.

G&G Vitamins - Certifikati