Holin in Inozitol 250/250 mg, 120 kapsul

Holin in Inozitol 250/250 mg, 120 kapsul

Holin in Inozitol 250/250 mg, 120 kapsul

G&G Vitamins visoko kakovostno prehransko dopolnilo Holin in Inozitol vsebuje mešanico dveh pomembnih hranil s sinergijskim učinkom, holin in inozitol, v idealnem razmerju 1:1, ter v kristalni obliki.

Kaj je Holin?

Holin spada med vodotopna esencialna makrohranila, ki so pomembna za normalno delovanje številnih telesnih funkcij. Pogosto je dodan tudi skupini B vitaminov. Telo lahko samo sintetizira holin, vendar ne v zadostnih količinah, zato je potrebno paziti na zadosten vnos.

Holin kot bitartrat velja za biološko najbolj razpoložljivo obliko, ki jo telo zlahka absorbira.

Kaj je Inozitol?

Tako kot holin tudi inozitol spada med vodotopna esencialna makrohranila in ga pogosto dodajajo skupini B vitaminov. Inozitol ima pomembno vlogo pri oblikovanju strukture različnih telesnih maščob in podpira številne signalne procese v telesu.

Najpogostejša in priporočljiva oblika inozitola je mio-inozitol, ki je primarna komponenta celičnih membran. V visokih koncentracijah se nahaja predvsem v možganih in živčevju.

Koristi Holina in Inozitola

  • Holin prispeva k presnovi homocisteina
  • Holin prispeva k ohranjanju normalnega delovanja jeter
  • Holin ima vlogo pri presnovi maščob

Homocistein je aminokislina, ki je prisotna v telesu vsakega posameznika, povišane ravni homocisteina pa so lahko dejavnik tveganja za zdravstvene težave.

Maščobe uvrščamo v veliko skupino spojin, ki jih imenujemo lipidi. Maščobe imajo velik vpliv na naše zdravje, zato moramo biti pozorni na njihov dnevni vnos.

Brez pomožnih snovi - čisti Holin in Inozitol

Holin in Inozitol sta v obliki holin bitartrat in mio-inozitol, ter v rastlinski celulozni kapsuli. V nasprotju s tabletami, kapsule omogočajo polnitev brez uporabe dodatnih pomožnih snovi. Kapsule so posebej zasnovane za naravno razgradnjo, so lahko prebavljive in omogočajo boljšo absorpcijo hranil med prebavo.

Povprečna vsebnost 1 kapsulePDV%
Holin (bitartrat)250 mg
Inozitol (mio-inozitol)250 mg
Rastlinska kapsula (HPMC)120 mg

PDV - priporočen dnevni vnos
HPMC - hidroksipropilmetil celuloza

Ne vsebuje: gluten, pšenico, dodan sladkor, umetne konzervanse, polnila ali barvila.


Primeren za vegane in vegetarijance, certificirano za Košer standard.

Navodilo za uporabo: 1-2 kapsuli na dan.

Opozorila: priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Način shranjevanja: izdelek shranjujte v hladnem in suhem prostoru. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Uporabno najmanj do datuma, odtisnjenega na etiketi embalaže.

Vsebina: 120 kapsul (za 120 dni pri 1 kapsuli na dan).

Proizvajalec: G&G Food Supplies, Velika Britanija


Napišite mnenje

Prosimo prijavite se ali registrirajte za mnenje
  • G&G Vitamins
  • Holin in Inozitol 250/250 mg, 120 kapsul

  • Koda: GA627
  • Razpoložljivost: Izdelek je na zalogi
  • 17.90€
Predstavitev proizvajalca

G&G Vitamins – Profesionalna linija

Visoko kakovost prehranskih dopolnil pri podjetju G&G Vitamins dosegajo z znanstveno utemeljenimi formulacijami, kakovostnimi sestavinami in kapsuliranjem brez pomožnih snovi. Ker se uživanje dopolnil priporoča sočasno z obrokom, je s tem zagotovljena tudi njihova optimalna raven absorpcije.

Proizvodni proces je skladen z najvišjimi standardi, kot so GMP, HFMA, AIB International, Soil Association, Vegeterian Society in Košer. Pridobljeni certifikati so tudi jamstvo, da se uporabljajo izključno najkakovostnejše surovine, ki so proizvedene skladno s protokoli, ki jih narekujejo standardi.

G&G Vitamins deluje v Veliki Britaniji že več kot 50 let, so pionirji področja prehranskih dopolnil, imajo lasten razvojno-proizvodnji obrat, ki je skladen tudi s standardi farmacevtske industrije in je eden prvih, ki za svoje delovanje v celoti uporablja zeleno energijo.

G&G Vitamins - Certifikati