CAL-M kompleks, 120 kapsul

CAL-M kompleks, 120 kapsul
Povprečna vsebnost 1 kapsulePDV%

CAL-M kompleks vsebuje: kalcijev glukonat,
magnezijev karbonat in jabolčni kis v prahu,
ob stiku s tekočino tvorijo acetatno obliko.

Kalcij61,5 mg
Magnezij4,8 mg
Rastlinska kapsula (HPMC)300 mg
PDV - priporočen dnevni vnos
HPMC - hidroksipropilmetil celuloza

Navodila za uporabo: 3 kapsule na dan. Priporočeno z obrokom.

Način shranjevanja: izdelek shranjujte v hladnem in suhem prostoru.

Uporabno najmanj do datuma, odtisnjenega pri črtni kodi.

Vsebina: 120 kapsul 

Opozorila: priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

CAL-M kompleks, 120 kapsul

G&G Vitamins visoko kakovostno prehransko dopolnilo CAL-M kompleks predstavlja edinstveno kombinacijo kalcija, magnezija in naravnega ekološkega jabolčnega kisa v prahu, ter je zasnovana z namenom, da telesu omogoči acetatno obliko.

Kaj je CAL-M?

Mineralni mešanici je dodan naravni jabolčni kis v prahu, ki v medsebojni kemični reakciji ustvari acetat, vrsto elektrolita, ki ga telo zlahka absorbira in uporabi.

Tovrstna edinstvena kombinacija, z optimalnim medsebojnim razmerjem in s pomočjo naravne reakcije spojin omogoča visoko biološko razpoložljivo obliko kalcija in magnezija.

Jabolčni kis

Jabolčni kis je popolnoma naraven izdelek. Narejen je s počasno fermentacijo ekološkega jabolčnega soka brez dodajanja kemičnih dodatkov. Pri preobrazbi iz soka v kis se koristne lastnosti jabolk ohranijo, med samim postopkom pa se ustvarijo organske kisline, ki prispevajo nove koristne lastnosti.

Jabolčni kis ima edinstveno sestavo, med številnimi naravno prisotnimi spojinami izstopa zlasti ocetna kislina, ki v stiku s kalcijem in magnezijem v medsebojni kemični reakciji tvori mineralni soli, kalcijev in magnezijev acetat. Ta kemična reakcija se zgodi, ko kompleks CAL-M pride v stik s tekočino in se ob naravni reakciji pretvori v biološko razpoložljivo obliko.

Brez pomožnih snovi

Dopolnilo CAL-M kompleks je v obliki rastlinskih celuloznih kapsul. V nasprotju s tabletami, kapsule omogočajo polnitev brez uporabe dodatnih pomožnih snovi. Kapsule so posebej zasnovane za naravno razgradnjo, so lahko prebavljive in omogočajo boljšo absorpcijo hranil med prebavo.


Primeren za vegane in vegetarijance, certificirano za Košer standard.

Proizvajalec: G&G Food Supplies, Velika Britanija

  • G&G Vitamins
  • CAL-M kompleks, 120 kapsul

  • Koda: GA701
  • Razpoložljivost: Izdelek je na zalogi
  • 17.90€